Veel gestelde vragen...

Levertijd: 2 tot 3 weken?

We hebben veel op stock, maar jammer genoeg niet alles. We nemen als uiterste leverdatum dus een 2 à 3 weken. CD-Collection heeft als enige een levertijd van 4 weken. Deze producten worden steeds besteld en op maat gemaakt, dus hou hier zeker rekening mee!

We behandelen je bestelling wel zo snel mogelijk en als we alles op stock hebben, heb je je bestelling dus al een aantal dagen later. Missen we nog iets, dan word het meteen voor jou bijbesteld. De ene leverancier levert na 2 dagen, de andere heeft wat meer tijd nodig.

en voor geboortekaartjes?

Voor geboortekaartjes gelden er weer andere wetten.
Deze worden immers na bestelling meteen in huis gehaald zodat we een proefdruk kunnen klaarmaken.

Kindje geboren? Dan worden de kaartjes binnen de 4 werkuren na melding gedrukt. Als we het enigszins voor elkaar krijgen, sturen we u kaartjes dezelfde dag nog op! De ervaring leert dat deze bijna altijd de volgende werkdag bij jullie toekomen.

Stenen winkel?

Al meer dan 40 jaar hebben wij een winkel in Emblem, op een boogscheut van Lier. Deze bestaat nog steeds en hier kan je ons volledige assortiment komen bekijken. Wij helpen je graag een keuze te maken tussen de verschillende artikelen en zoeken mee naar de juiste tint van suikerbonen en het perfecte lintje om het af te werken.

Is strikjes leggen niets voor jou? Laat je de doopsuiker liever afwerken? Wij maken je doopsuikermand met veel liefde klaar zodat je deze maar hoeft af te halen als jullie kleine spruit er eenmaal is. 

Eigen ontwerp?

Wij drukken graag je eigen ontwerp af op labels, wikkels, stickers, magneten, enz. Ook je geboortekaart drukken wij graag af.  Kan je niet meteen het juiste product terugvinden op de webshop? Stuur ons dan een berichtje, alles is mogelijk!

Wanneer bestellen?

Wij raden aan van je bestelling een 8 weken op voorhand te plaatsen. Kijk ook wat voor jou comfortabel is: wanneer wil je graag klaar zijn? Het is altijd mogelijk dat je bijvoorbeeld twee weekjes te vroeg bevalt of dat je tegen het einde meer last krijgt van zwangerschapskwaaltjes en het strikken niet meer zo vlot gaat vanwege het vocht in de handen. Het leven is echter hectisch en er moet natuurlijk veel geregeld worden voor zo'n nieuw mensje. Moet het dus allemaal wat sneller gaan, geef ons gerust een belletje! We bekijken dan snel even samen wat er haalbaar is en op welke termijn.

Bewaring Suikerbonen

Suikerbonen hebben een lange houdbaarheidsdatum en kunnen dus lang meegaan. Je kan dus perfect de doopsuiker al ettelijke weken op voorhand klaarmaken.
Er zijn echter wel 2 grote vijanden waar je rekening mee moet houden: vocht en rechtstreeks zonlicht. 

Wat wil dit concreet zeggen? Zet je suikerboontjes in een slaapkamer of in een kast, waar er geen rechtstreeks zonlicht op de boontjes komt.
Nog concreter? Geen kelder, berging met een droogkast, zolder, dicht bij een raam...

Wat gebeurt er dan met een suikerboon? Bij vocht gaat de kleur uit je suikerboon wegtrekken. Een blauwe suikerboon gaat dus witte vlekken krijgen en bij extreme gevallen, gewoon wit worden. Bij rechtstreeks zonlicht zet de chocolade te snel uit en zal je een fijn lijntje rondom je suikerboon zien waar de suikerlaag gebarsten is.
Geleidelijke warmte kan dus niet zoveel kwaad, dat kan een suikerboon wel verdragen.